С какво се хранят растенията? Разберете сега!

С какво се хранят аквариумните растения

Чудите се с какво се хранят растенията?

Нека да започен откъм красивата част на хобито, след това ще преминем към проблема с какво се хранят растенията. Аквариумът може да има невероятно въздействие върху атмосферата на всекидневната или пък на спалнята. Това е аквариумът, който се намира в моята стая. Когато си легна вечер това е картинката, която виждам. 

 

Растителен Аквариум - Аз съм Акварист
Растителен аквариум – 100 литра- Аз съм Акварист

Начинът, по който аквариумът се поддържа, зависи от това дали той е с много риби или основният фокус на аквариста е върху растенията. Разбира се, че може да се намери и точния баланс помежду им.

БУМ НА ВОДОРАСЛИ

Много начинаещи акваристи не обмислят изискванията на техните аквариумни растения в самото начало и се усещат,че трябва да проучат този аспект, когато нещо не е съвсем както трябва в техния аквариум. Обикновено по растенията се появяват дупки, мъртви зони или се появява бум на  много водорасли.

Дори и ако вашият основен фокус е върху растенията в аквариума, може да се почувствате малко натоварени с огромното количество информация за тази област. 

В много книги и в интернет има много съвети и правила, но често не се постига нужното научно просветление, а чисто отчаяние – много противоречащи на тези или фундаментално различни подходи са потенциално объркващи. Обикновено търсещият съвети няма да знае кой метод, който да следва. Така бях и аз. По тази причина реших да се постарая и да изградя една стегната и пълна представа за хранителните вещества, от които растенията се нуждаят.

Plant for Aquarium
Staurogyne repens – растение за аквариум.

Това въведение в основните хранителни вещества на растенията в аквариума има за цел да даде сравнително пълен преглед, като се започне с необходимите хранителни вещества и  обясни тяхната функция в метаболизма на растенията, след това се изправят на възможни проблеми в растителния аквариум и най-накрая се представят практически торове и системи за торене.

Успех 🙂
Аз съм Акварист.

Обратно към  –> Хранителни вещества в растителния аквариум

Коментар