За нас

Първи стъпки в аквариумното хоби

За първи път започнах да се занимавам с акваристика, когато бях на 13 години. Така всичко започна с един малък аквариум и няколко живородки. Но, когато имаш страстта към хобито аквариумите започват да стават повече и повече. В един момент вече имах 5 аквариума в моята стая. Така започнах да мечтая за собствено пространство, където да мога да развихря най-смелите си мечти да имам мноого аква
Така, няколко години по-късно успях да се сдобия с едно малко мазе, което буквално зарибих!

Бях много щастлив и доволен, че най-после имах възможност да поставя всичките си аквариуми на едно място и да започна да експериментирам с нови скейпове!
Бях на 17, когато успях и да започна първите си стъпки в споделянето на това, което правя. Реших да си направя персонален блог, където да споделям всичките приключения, през които преминавам. Така създадох и бранда “Аз съм Акварист”:

Фиг. Билингвално лого на Аз съм Акварист

Така и започнах да се образовам повече относно това как въобще се създава аквариума и каква наука седи зад това нещо. Продължих с това да чета научни статии и такива свързани с акваскейпинг. Гледах и различни влогъри от чужбина например DIY KING, DUSTIN FISHTANK и други. 

Акваскейпинг

Започнах да се интересувам по-сериозно с акваскейпинг може би преди около 2 години. Всичко започна с един прекрасен скейп на James Findley, английски акваскейпър. Той пресъздаваше водите на Аризона с толкова много страст, че имам чувството я пренесе върху мен. Така продължих да гледам клипчетата му и реших,че акваскейпинга е нещо, което искам да практикувам.

Така преди няколко месеца успях и да създам място, където да започна да правя първите си скейпове. Наричам го Българска Акваскейп Галерия/ Bulgarian Aquascaping Gallery

Ето и някои от моите скейпове:

Снимка на аквариум, с който участвах на едно от първите си съзтезания.

Акваскейп композиция с камъни взети от Българските земи.

Хардскейп композиция “Besame Mucho” в Японски стил.

Вдъхновението намирам в природата.

Обикновено почивните дни се старая да прекарвам в природата. Там се зареждам с вдъхновение, което после пренасям в моят акваскейпинг рай.

Бих искал да споделя и някои от моите разходки из природата, която ме зарежда.

Гледка насред Стара Планина. 

 Пещера “Божийте очи”, едно от вдъхновяващите места, които съм посетил в България.

Моята визия и моите идеи:

Идеите, които искам да популяризирам и промотирам в Аз съм Акварист са свързани с изграждане на стабилно и подкрепящо общество на Акваристи в България, които се развиват заедно,помагайки си. По този начин вярвам, че участията на Български акваристи в престижни акваскейп състезания, ще се увеличи.

Също така вярвам,че чрез способностите си на комуникатор на науката, лесно мога да предам знанието, което съм натрупал през годините, като го споделям чрез обучителни видеа,с интересен леснодосъпен и забавен характер. 

Заключение:
За мен ще бъде удоволствие да работим заедно с Hobblife, за да можем да обединим повече хора, около идеите, в които вярваме.

Contact:

Vanyo Vezirov , Founder of I am Aquarist

Facebook: https://www.facebook.com/vanyo.vezirov

Email: aquaristbg@gmail.com

Phone: +359 884 93 55 25

I am Aquarist Facebook page:  https://www.facebook.com/AquaristBg/

I am Aquarist Website: http://aquaristbg.com 

YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCuytBoCtxF8BVaM7okTX8xQ?view_as=subscriber&ab_channel=IamAquarist